Snežana Čongradin

Novinarstvom se bavi od 2003. godine, sve vreme u listu Danas. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na odseku za filozofiju.

Koleno, kuk, sočivo, voda, zemlja i Kosovo 2
05.09.2024. 20:00

Koleno, kuk, sočivo, voda, zemlja i Kosovo

Građanke i građani lozničkog kraja, gde je planirano rudarenje litijuma, dakle, potpuno izvesno zagađenje životne sredine u kojoj žive, najviše je, prilikom dolaska predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, zanimalo koliko košta novo koleno, kuk, a koliko pak sočivo.
Kako je Vulin spasao Severinu od pomahnitalih Srba 3
29.08.2024. 20:00

Kako je Vulin spasao Severinu od pomahnitalih Srba

Uverena sam da i dan danas mnoge građanke i građani Srbije istinski ne mogu da dođu sebi usled sudara sa činjenicama o tome da je Aleksandar Vulin, pod vlašću Aleksandra Vučića, bio i ministar vojske, da je vodio Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i da je bio prvi čovek Beznednosno-informativne agencije, uprkos neumoljivim, dugogodišnjim dokazima stvarnosti koja ih okružuje.
Danas je najtužniji dan, dan kada su srpske „snage“ izvršile genocid 7
11.07.2024. 20:00

Danas je najtužniji dan, dan kada su srpske „snage“ izvršile genocid

Danas je najtužniji dan u srpskoj istoriji. Danas je dan kada je u naše ime počinjen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici. Dan kada su nas sve zajedno zveri poput Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja, kao i njihovih sluga Ratka Mladića i Radovana Karadžića osramotili za večnost.
Kukavice opozicije i diktator Vučić 9
13.06.2024. 20:00

Kukavice opozicije i diktator Vučić

To što je jasno da nama upravlja i diktatorski vlada režim Aleksandra Vučića, kao i da će 2027. godine, kada će taj režim napuniti punih 15 godina, biti još opasniji, oštriji, sve smisleniji i uspešniji sa stanovišta prikrivanja lopovluka, inspiranja na smrt i zanemarivanja osnovnih životnih potreba građanki i građana Srbije, nije nimalo utešno.
Srbi, naravno, nisu genocidan narod, ali Vučić, svakako, jeste 11
23.05.2024. 20:00

Srbi, naravno, nisu genocidan narod, ali Vučić, svakako, jeste

U samom leglu nezakonja, besprizornog pljačkanja i otimanja javnog dobra, koje je obeležilo na verovatno najjasniji način deceniju režima Aleksandra Vučića, u korupcionaškom smislu - uoči usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama - na Kuli Beograd, na takozvanom Beogradu na vodi, uz prikaze grba Srbije, ispisana je poruka „nismo genocidan narod, Srbija i Srpska zauvek“.
Si svira, autobusi lete 13
09.05.2024. 20:00

Si svira, autobusi lete

Kako to predsednik Kine zamišlja ulogu Srbije u budućnosti kada kaže da će se Kina i Srbija zajedno suprotstaviti hegemonizmu i politici moći u svetu?
Krava Snežana 15
18.04.2024. 20:00

Krava Snežana

Dobar dan. Ovde još jedna krava. Javljam se iz redakcije Danasa iz Beograda.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.