Nataša B. Odalović

Nikada nije imala profil na Fejsbuku. U Danasu od osnivanja lista. Novinarstvom počela da se bavi 1991. na Radiju B92. Bila novinar Naše Borbe i Radija Slobodna Evropa. Pisala za Nin, Vreme, Reč, Pro Femina. Nije pisala u drugim listovima. Autor je nekoliko radijskih i TV emisija. U Zemunu, gde je rođena, išla u Prvu gimnaziju, na Filozofskom fakultetu u Beogradu studirala filozofiju. NOLIT joj 1994. objavio prvu knjigu poezije "Tabuina". Želi da ima stalan posao, socijalno, zdravstveno i redovnu platu. Živi i piše u Beogradu.

Čiji je naš Bujke? 1
02.03.2018. 15:00

Čiji je naš Bujke?

Protest opozicije ispred RTS ukazuje i na jednu suštinski značajnu stvar, a ta je, da se sloboda medija ne može graditi na želji bilo koje partije da njoj blizak novinar dođe na čelo javnog servisa.
O bubicama i herojima i obrnuto 2
23.02.2018. 15:00

O bubicama i herojima i obrnuto

Izjava veselog šefa srpske diplomatije, Ivice Dačića, ovlaš sročenu, kao otprilike "Ko je voleo Slobodana Miloševića, taj lepo da zasuče rukave i glasa za SPS na beogradskim izborima", iznervirala je mnoge.
Čije je KiM?
12.01.2018. 15:00

Čije je KiM?

"Za srpske uslove, ovo što je Vučić napisao (deo o odnosu Srbije danas prema Kosovu) isto je kao kad bi na primer Erdogan priznao da je 1915. bilo osmanlijskog genocida nad Jermenima", objavio je onomad vodeći nemački list Frankfurter algemajne cajtung, objavljujući pravi hvalospev o sada već čuvenom Vučićevom tekstu o potrebi javnog dijaloga o Kosovu.
Alek čita Dikensa
29.12.2017. 15:00

Alek čita Dikensa

"Šta, već je tri, imam samo dva sata za spavanjac, a onda ustajanje, da bih u osam stigao u kabinet", pomislio je Aleksandar Vučić odlažući knjigu koju je do tada čitao.
Šta Putin nije rekao
22.12.2017. 15:00

Šta Putin nije rekao

Vredi li Vučićev ruski više od istine o Kosovu? Prema Valentini Matvijenko - da.
Vavilonski razgovori
15.12.2017. 15:00

Vavilonski razgovori

Imperativ opstanka uređenog društva, antipoda "balkanskoj krčmi čija su svetla pogašena" nalaže usaglašavanje oko minimuma neophodnog za pristojnu razmenu mišljenja: argumentima osporavati argumente drugoga, a ne napadati ličnost sagovornika; poštovati činjenice; i ne kršiti elementarnu etičnost.
Naš najbolji prijatelj
03.11.2017. 15:00

Naš najbolji prijatelj

Dve stvari zadivljuju um, što se misao više njima bavi - zvezdano nebo nad nama i moralni zakon u nama!
Don Alehandro, tužni vitez
13.10.2017. 15:00

Don Alehandro, tužni vitez

"Napisali smo pismo o Kataloniji, ali Španija nas moli da ga ne šaljemo da ih ne bismo destabilizovali".
Pogled sa Avale plave
29.09.2017. 15:00

Pogled sa Avale plave

"A sad da siđemo s planine Olimp", mogao bi biti radni naziv i motivaciona poruka ovog teksta, budući da je jedna od najzapaljivijih tema bila direktan prenos predstave Jana Fabra "Planina Olimp", te bi smirivanje svih bilo i korisno i dobro po nas.
Pčele ili nonsens?
08.09.2017. 15:00

Pčele ili nonsens?

Početkom nedelje čitala sam u Politici tekst o dosad nezabeleženom pomoru pčela u Bačkoj Topoli.
Sit gladnom ne veruje
25.08.2017. 15:00

Sit gladnom ne veruje

Ugroženi, siromašni narod Srbije ostao je na goloj ledini, bez svojih pravih političkih predstavnika, klasnih, ideoloških, antisalonskih.
Mit o novom Koštunici
18.08.2017. 15:00

Mit o novom Koštunici

Sednica Saveta bezbednosti UN zasedala o Kosovu. Novi generalni sekretar UN Antonio Gutereš predstavljao tromesečni izveštaj o stanju na KiM. Došlo do oštre polemike predstavnice Prištine Vljore Čitaku i Dačića.
IKEA, deklaracija, Vučić
11.08.2017. 15:00

IKEA, deklaracija, Vučić

Najpre je Vučić, poslovičnom opreznošću, umanjujući višak strasnog, dakle, opasnog istorijskog smisla u Dodikovom tumačenju najavljene "deklaracije", odmah posle (Veternik 2017) obeležavanja stradanja srpskih civila tokom "Oluje" isprva tvrdio da je to zapravo samo mali benigni dokument, gde zapravo ništa, vala, i ne piše. Što je, ruku na srce, tačno.
Kibiceri iz „Firme Krstić“
04.08.2017. 15:00

Kibiceri iz „Firme Krstić“

„Srbija nema decu za nove ratove“, izlanuo se pisac i akademik Dušan Kovačević. „Ti ćeš da nam kažeš da nemamo decu za rat, daj taj rat pa da vidiš“, replicirala je zajednički reprezentacija sklepana nasumice od, delom antiratne i delom, proratne Srbije.

Naslovna strana

25. mart 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.