Site name

(B)regularnost

* Veruje li neko da bi se glavešine Zvezde i Partizana ponašale kako se ponašaju da nisu sigurne da im niko ništa ne može, a ko može "neće"?

U Srbiji je i inače uobičajeno da najavama hitnog rešavanja nekog problema, ili urgentnog donošenja bitnih odluka, u najboljem slučaju dajemo 40 dana, a uglavnom ih koliko prekosutra zaboravimo što je i bila namera onih koji su tako nešto obećali.

Piše: Zoran Pavić

05. decembar 2017. 15:30

(B)regularnost

Član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić oštro je pre zamalo deset dana obelodanio da je podneo disciplinske prijave protiv sportskog direktora Zvezde Mitra Mrkele i direktora "uopšte" Partizana Miloša Vazure i još oštrije najavio za sutradan isto to protiv ta dva fudbalska kluba. Zbog istih greha: i jedni, i drugi su po običaju blatili sudije koje su "pomogle" onima drugima, obrazlagali "kampanje" i "zavere" protiv njih samih, a neki su bogami i "prebrojavali" rodbinu čelnicima Saveza, a posebno njegovom predsedniku. Zapretio je odlučno Binić ozbiljnim kaznama, zapretio je nečim sličnim još proletos Jovan Šurbatović, gensek Saveza, a to je aminovao i predsednik Slaviša Kokeza u jednom od svojih "istorijskih" pojavljivanja u javnosti.

Treba li reći da je magare lipsalo jer je sneg već pokrio travu, da se zimski kreščendo tek očekuje uoči i posle "večitog derbija", ma ko ga sudio, da na proleće sledi utoliko već haos ukoliko bodovna razlika bude mala, da će tek kad se sve završi opet neko iz sudijske organizacije pomenuti da je bilo ulaska u svlačionice, telefonskih pretnji i još koječega. Treba li reći da će kazne za čelnike i klubove, ako ih uopšte bude, biti na nivou "preventivnih", u vidu opomena, uslovnih ili novčano simboličnih.

Veruje li neko da bi se glavešine Zvezde i Partizana ponašale kako se ponašaju da nisu sigurne da im niko ništa ne može, a ko može "neće"? Veruje li neko da postoji u Savezu čovek od "takvog" integriteta koji će primeniti propise i kazniti žestoko čelnike pomenutih klubova ili klubove same? Postoje li i tako naivni da pomišljaju kako bi Zvezdi ili Partizanu mogao biti oduzet neki bod, a neki njihov glavešina odstranjen iz fudbala.

Da podsetimo: Binić je u "komesara" za regularnost promovisan usred juna ove godine, u "predsezoni" dakle, nije navedeno ko se do tog trenutka regularnošću bavio, ili se možda smatralo da za tim nema potrebe. Dva meseca pre toga, pre svega iz Zvezde su savez ceo, a Kokeza pre svega optuženi za nameštanje prvenstva i sudijske krađe, Savez i Kokeza nisu odgovorili, Zvezda nije kažnjena. Četiri meseca posle inauguracije Binića, sve se ponovilo, a sneg je pokrio breg, time i sve uneređeno, a zverke su na sigurnom.

Da podsetimo: jedini koji je pre Binića tako "inokosno" bio zadužen za regularnost, a za vakta Tomislava Karadžića, bio je tada potpredsednik saveza Slaviša Kokeza. Od tada je inače tako regularno, da nam je neprijatno.

povezane vesti

Bejaše rukomet

0

Piše: Zoran Pavić

Puškomet

0

Piše: Zoran Pavić

Čin i kazna

0

Piše: Zoran Pavić

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.