Obrnuta ekonomija

Dragan Vujadinović

Po stručnom obrazovanju magistar marketinga. Najviše vremena u profesionalnoj karijeri proveo u SOUR Valjaonica bakra i aluminijuma Sevojno i u Valjaonici bakra. u dva mandata bio narodni poslanik u Skupštini Srbije, a potom i predsednik opštine Kosjerić. Do sada objavio blizu 1.000 autorskih tekstova koji su sabrani u pet knjiga, pod zajedničkim imenom “Obrnuta ekonomija”.

A sindikati ćute

Siromaštvo u zemlji (bez)seljaka na brdovitom Balkanu, gde je zvanična prosečna plata Leta Osamnaestog iznosila 420, a prosečna penzija 215 evra, raste.

Ekonomski nojevi

Još se uvek drži državno ministarstvo finansija. Kao RTS. Ostaje na "patriotskim" pozicijama. Kojima ni cifre nisu svetinja.

Gorivo, kafa i ćevapi

Krenula naša "obrnuta ekonomija" u komšiluk. Da testira i proveri ko je "obrnutiji". Naravno, prvo u Sarajevo. Olimpijski grad. Jedini u širem regionu.

Da rezimiramo (III)

Posle analiza i sistematskog pregleda "obrnute ekonomije" u prošloj godini, slede završna dijagnoza, recepti i obavezujuće instrukcije za nastavak lečenja.

Da rezimiramo (2)

Posle analize javnog duga i budžetskih prihoda i rashoda, ostaju nam BDP, investicije, (ne)zaposlenost i plate i penzije. Naravno, sledi tabela.

Kako do 470 evra

Došlo vreme za analize i prognoze. Da našu prošlogodišnju "obrnutu ekonomiju" izložimo sudu javnosti. Ni po babu, ni po stričevima, već po pravdi Boga od cifara.

Učitelji u tranziciji (1)

Već je postalo "opšte mesto", da su ulaganja u obrazovanje i znanje najvažnija i najrentabilnija investicija. Od pamtiveka beše ono "što više znaš, više vrediš".
PrvaPoslednja