Obrnuta ekonomija

Dragan Vujadinović

Po stručnom obrazovanju magistar marketinga. Najviše vremena u profesionalnoj karijeri proveo u SOUR Valjaonica bakra i aluminijuma Sevojno i u Valjaonici bakra. u dva mandata bio narodni poslanik u Skupštini Srbije, a potom i predsednik opštine Kosjerić. Do sada objavio blizu 1.000 autorskih tekstova koji su sabrani u pet knjiga, pod zajedničkim imenom “Obrnuta ekonomija”.

Baka u moru otkosa

Biznisa je dosta bilo. Umorila se naša kolumna. Braneći stvarne od virtuelnih cifara. Život od politike. Ovog ponedeljka ćemo opet da se sećamo. Dođe to sa godinama. Daleko od očiju, blizu srcu.

Mnogi bi hteli, kad bi smeli

Da malo progovorimo o ekonomskoj strani medijske slike. Koja je toliko sumorna, da je i inače blagonaklona Evropska komisija(zbog obećanog priznanja Kosova, kažu upućeni), bila oštra u ocenama. Zvanično konstatovala medijski mrak.

Kako da mali poraste

Kad veliki brzo rastu, postanu najveći. Kad veliki pomalo rastu ostanu veliki. Kad mali brzo rastu, postanu srednji. Kad mali pomalo rastu ostaju mali. Kad mali ne rastu, budu mali, mali.

Prisluškivani biznis

Naša istorija tajnog praćenja i prisluškivanja je veoma bogata i sadržajna. Kao da smo genetski i klimatski za to predodređeni. Samo su se metodi menjali, Od fizičkog praćenja, kožnjaka i "saradnika" do današnje elektronike. Čovek samo nanišani mete, elektronika sve prikupi i obradi.

Ajdeee, danas plastimo

Za sve nas koji smo rođeni i odrasli u selu, zavičaj je tabu tema. Težak je to život bio. Seljaka i đaka. Sve ručno. Kosa, motika i vile. Po ceo dan. Kad zagrmi, sve na juriš.

Evropa na Marakani

Neposredni povod naše današnje kolumne je prošlonedeljno premijerkino seirenje sa zaključcima Evropske komisije o napretku Srbije.

Podsećanja: Bili jednom Dafina i Jezda

Bilo jednom u jednoj zemlji sa dve zemlje. U prvoj Srbiji(da ne krijemo ime zemlje), postoji samo ono što se vidi na naslovnim stranama "žutara" (S. Basara) i ekranima nacionalnih televizija, iako to stvarno ne postoji.
PrvaPoslednja