Obrnuta ekonomija

Dragan Vujadinović

Po stručnom obrazovanju magistar marketinga. Najviše vremena u profesionalnoj karijeri proveo u SOUR Valjaonica bakra i aluminijuma Sevojno i u Valjaonici bakra. u dva mandata bio narodni poslanik u Skupštini Srbije, a potom i predsednik opštine Kosjerić. Do sada objavio blizu 1.000 autorskih tekstova koji su sabrani u pet knjiga, pod zajedničkim imenom “Obrnuta ekonomija”.

Ajdeee, danas plastimo

Za sve nas koji smo rođeni i odrasli u selu, zavičaj je tabu tema. Težak je to život bio. Seljaka i đaka. Sve ručno. Kosa, motika i vile. Po ceo dan. Kad zagrmi, sve na juriš.

Evropa na Marakani

Neposredni povod naše današnje kolumne je prošlonedeljno premijerkino seirenje sa zaključcima Evropske komisije o napretku Srbije.

Podsećanja: Bili jednom Dafina i Jezda

Bilo jednom u jednoj zemlji sa dve zemlje. U prvoj Srbiji(da ne krijemo ime zemlje), postoji samo ono što se vidi na naslovnim stranama "žutara" (S. Basara) i ekranima nacionalnih televizija, iako to stvarno ne postoji.

Rašomonijada o švajcarcima (2)

Posle našeg istoimenog teksta u “Danas”-u od 5 aprila Leta Trinaestog, desio se rasplet. Kako je i obećao Jedan Čovek kada je slučajno na stepenicama ulaza u Vrhovni Kasacioni sud primetio neke ljude koji štrajkuju glađu, “desio” se Leks specijalis o stambenim kreditima u “švajcarcima”(CHF).

A sindikati ćute

Siromaštvo u zemlji (bez)seljaka na brdovitom Balkanu, gde je zvanična prosečna plata Leta Osamnaestog iznosila 420, a prosečna penzija 215 evra, raste.

Ekonomski nojevi

Još se uvek drži državno ministarstvo finansija. Kao RTS. Ostaje na "patriotskim" pozicijama. Kojima ni cifre nisu svetinja.

Gorivo, kafa i ćevapi

Krenula naša "obrnuta ekonomija" u komšiluk. Da testira i proveri ko je "obrnutiji". Naravno, prvo u Sarajevo. Olimpijski grad. Jedini u širem regionu.

Da rezimiramo (III)

Posle analiza i sistematskog pregleda "obrnute ekonomije" u prošloj godini, slede završna dijagnoza, recepti i obavezujuće instrukcije za nastavak lečenja.
PrvaPoslednja