Obrnuta ekonomija

Dragan Vujadinović

Po stručnom obrazovanju magistar marketinga. Najviše vremena u profesionalnoj karijeri proveo u SOUR Valjaonica bakra i aluminijuma Sevojno i u Valjaonici bakra. u dva mandata bio narodni poslanik u Skupštini Srbije, a potom i predsednik opštine Kosjerić. Do sada objavio blizu 1.000 autorskih tekstova koji su sabrani u pet knjiga, pod zajedničkim imenom “Obrnuta ekonomija”.

Turizam na respiratoru

Uvek se govorilo da je savremeni turizam, pogotovo od kada su krenuli u "beli svet" Rusi i Kinezi, grana sa najvećim stopama rasta i perspektivama. Najmanje osetljiv na sve ekonomske krize.

April u Beogradu

Ministar Mali čestitao radnom narodu praznik rada i poručio da je Srbija primer "dobre prakse" kako država u vreme pandemije vodi računa o radnicima.

Kolji vola za sto evra

Ovih sto evra postali šlager sezone. Od samog starta. Kao i sve drugo, prvo ih je predsednik saopštio, pa ih onda vlada "prihvatila" i desetog aprila, ministar javno ozvaničio.

Da rezimiramo…

Kao i svake godine, dolazi na red rezime. Kako su se kretali osnovni makroekonomski podaci u prethodnoj i prethodnim godinama.

San i java jednog putara

Naši, a svetski putari uspešno završili prvi ciklus koridora i auto puteva. Kvalitetom gradnje i poštovanjem rokova, ispunili sva očekivanja investitora. Drugim rečima, naroda, jer je država bila investitor. Nižu se deonice:

Dva bauka kruže planetom

Prošle nedelje je bio pedeseti vašar na Davosu. Sa tri hiljade najviših svetskih zvaničnika. Predsednika, premijera, direktora najvećih svetskih institucija, bankara, ekonomista i biznismena. Vašar su štitile brojne snage bezbednosti, helikopteri, agenti u civilu.

Devetsto liči na petsto

Na svečanoj inauguraciji NIP-a (Novog investicionog plana) nazvanog od milja “Srbija 2025”, predsednik obeća prosečnu platu od 900 i penziju od 430 evra, na kraju 2025. godine.
PrvaPoslednja