Site name

Naprednjaci i crni luk

* Šta zna dete šta je 200 kila, al' zna dete da ceni rad predsednika Vučića

Šta sve možeš u Denveru kad si mrtav - to je već svima poznato.

15

Piše: Dragoljub Petrović

10. avgust 2017. 17:00

A šta sve možeš u Gadžinom Hanu kad si naprednjak - saznali smo tek pre neki dan, kada su se naprednjaci iz Gadžinog Hana, takozvani "napredni gadžovani", nakačili na Fejsbuk da podele slike sa manifestacije održane povodom Ilije Gromovnika.

Tamo su maloletnim fudbalerkama iz fudbalskog kluba Mašinac uvalili zastave Srpske napredne stranke, zato što je valjda Ilija Gromovnik bio jedan od osnivača SNS na jugu Srbije.

- Draga deco! Tradicija koja se vekovima prenosi s kolena na koleno u našem kraju jeste da se o Svetom Iliji slikate sa zastavama SNS i onda fotografije okačite na Fejsbuk! - objasnili su im, biće, "napredni gadžovani", čuvari narodne tradicije.

Po sistemu - šta zna dete šta je 200 kila - fudbalerke su pozirale sa dve zastave SNS, ali - nasuprot očekivanjima "naprednih gadžovana" da će te slike videti Onaj Koji Sve Vidi i pohvaliti ih za doprinos širenju reformi među maloletnicima - to je video neki novinar i pitao ih logično: "Zar ovo nije zloupotreba dece u političke svrhe?"

- Ma jok! - rekao je neki lokalni "napredni gadžovan" - "deca cene rad predsednika Vučića", te su zato sama uvatila zastave SNS.

Šta zna dete šta je 200 kila, al' zna dete da ceni rad predsednika Vučića.

- Mnogo voli životinje, a i predsednika Vučića! U Zoološkom vrtu ne mogu da je odvojim od kaveza s majmunima, a u Gadžinom Hanu od naprednjaka i SNS zastava - falilo je još samo da se javi neki presrećni roditelj maloletnih fudbalerki.

Ispostavilo se međutim da se fudbalerke nisu otimale za zastave, ko što kažu naprednjaci, nego su se naprednjaci otimali da im uvale zastave, zato što je prosečan naprednjak majstor da vam uvali nešto što vam ne treba u životu, pa su valjda tako i sakupili 700.000 članova.

Tim metodama i tempom uskoro će brojčano prestići i ukupnu svetsku populaciju Jehovinih svedoka.

Naprednjaci po Srbiji faktički i jesu uznapredovala vrsta Jehovinih svedoka, jedino što vam umesto časopisa "Kula stražara" uvale SNS zastavu i okače vas na Fejsbuk.

Kao što vas oni dosadni tipovi, Jehovini svedoci, po ulici proganjaju sa pitanjem: "Da li ste razmišljali kako će Bog uskoro uspostaviti pravedan i savršen svet u rajskim uslovima i time opravdati svoju suverenost koja je prema Bibliji dovedena u pitanje u edenskom vrtu?", tako nekako i naprednjaci, Vučićevi svedoci, imaju ta biblijska pitanja: "Da li ste razmišljali kako će predsednik Vučić uskoro uspostaviti pravedan i savršen svet u rajskim uslovima i time opravdati svoju suverenost koja je prema Kuriru dovedena u pitanje u edenskom vrtu?"

Samo koji dan pre no što su "napredni gadžovani" zloupotrebili one fudbalerke valjda im rekavši - bolje da okačite zastave SNS na Fejsbuk nego da okačite kopačke o klin - u Gadžinom Hanu održani su tradicionalni Južnomoravski dani crnog luka u Zaplanjskoj Toponici, gde je bilo takmičenje u pripremanju jela u kojima je jedan od glavnih sastojaka crni luk.

Sledeće godine mogu da naprave manifestaciju Južnomoravski dani crnog luka i naprednjaka u Zaplanjskoj Toponici, gde će, recimo, biti takmičenje u pripremanju jela u kojima su jedan od glavnih sastojaka naprednjaci.

Pošto je Srbija došla do faze kada su naprednjaci postali glavni sastojci svega, jedino ih još ne sipaju u špagete i gulaš.

povezane vesti

Ko je ko u Vučićevoj Srbiji

9

Piše: Dragoljub Petrović

Pismo Pinku

18

Piše: Dragoljub Petrović

Baš tol'ko glup

27

Piše: Dragoljub Petrović

komentari (15)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Postovalac

10. avgust 2017.

Hvala Bogu da ste se vratili sa odmora....bilo je gluvo bez vas. Pozdrav

Vladimir Krstičević

10. avgust 2017.

Doadno ,neinventivno, onotono i nemaštovito ,nišza novo bezidejno i ne treba više razloga da dnevni novosadski list traži novog urednika.

crni domino

10. avgust 2017.

"Šta zna dete šta je 200 kila, al'''' zna dete da ceni rad predsednika Vučića."... Sav besmisao Vucicevog carovanja Srbijom.

Milisav

10. avgust 2017.

Au, brate! Neka ti Tvoji "napredni gadžovani", budu čuvari narodne tradicije, neka more, samo nek puste Srbiju na miru. Još bolje je da napuste Srbiju, da ne moraju svi ostali da je napuštaju zbog uznapredovalog naprednog gedžovanluka.

Vladan Velimirovic

10. avgust 2017.

Napredni radikali ( naprednjaci ), mogli bi u Vrnjackoj banji da organizuju turnir u malom fudbalu pod nazivom: "Kako je mali Alek naucio da tera loptu", za svu skolsku decu do petog razreda osnovne. A, paralelno sa "malim turnirom", mogli bi da organizuju i turnir za odrasle "maloletnike", pod nazivom : "Kako je mali Alek porastao u Velikog ( huligana ) navijaca crveno-belih" ili "Kako je Veliki Alek postao predsednik-premijer-samokrunisani car" i jos sto sta i kako ga je srbijanski narod od miloste nazvao "A.V.-A.V.", kao nekada cuvenog slosera Broza Ti -to, Ti-to, Tito !!!

Milos

10. avgust 2017.

Drazo opet ,da upotrebim tvoj izraz,slinis.Daj okani se covece,ne ide ti "kritika" ove vlasti,bas nikako.A mozda si njihov bot,pa samo dizes prasinu.

Goran Petrovic

10. avgust 2017.

To sto deca znaju za stranke ste krivi najvise vi novinari! Da ne objasnjavam zasto...

Todor

10. avgust 2017.

Kao i uvek Draža genije, I kad spava "greši" kad je AV u pitanju.

пролетер

10. avgust 2017.

Дража мајмунчић Петровић и циркуска новина Данас хоће нешто да нам кажу, сво додуше знају да лажу.

Бобан Милетић Бапси

11. avgust 2017.

Дражо ти си ЦАР над ЦАРЕВИМА !!! Ево теби десет ДЕСЕТКИЦА које заслужујеш , а ове ботине што кевћу , кевћу јер си у ПРАВУ !!! ГОТОВИ СУ !!! Ожени ме молим те.

Pantelija

11. avgust 2017.

Dok je Draza u Danasu, a Srba na ekranu N1, nema zime za Gospodara.

Skorpion47

11. avgust 2017.

Čak i kad pretera, ovaj čovek me zasmeje do suza. Jednostavno, ima "žicu" sjajnog humoriste i nema zlobe u njegovim rečima ( Ima ono što Jokić nema ). Sećam se pokojnog Mome Kapora koji je u svakoj prilici na maestralan način znao da otrača naše najbolje pisce, a verujem da su zbog tog "trača" svi ti pisci bili srećni. Jednog dana će se i "junaci" Dražinih priča hvaliti kako je Draža o njima pričao.

Kiza

11. avgust 2017.

Kad onaj koji sve vidi i sve zna, a ja znam jednog takvog, legendarnog Maksmagnusa, objedini sve titile kao u boksu, od premijera, predsednika, predsednika opstine, predesdnika MZ-a do predsednika kucnog saveta, tada mozemo da kazemo vidite kako covek svojim napornim radom dizanja obicne ili ti ne daj boze hemijske olovke po 25 sati dnevno moze da uspe u zivotu.

Калуђер

11. avgust 2017.

Дража - Домановић нашег (јадног) доба.

Milica

14. avgust 2017.

A najvise volim kad Draza gostuje kod Kesica! Draza CAR!