Site name

Uticaj Koraksa na finansijsku inspekciju

* Na našem štandu neće bidne velikog ekrana da u mladu firmu ne bi banula finansijska, ali, ako vam je za utehu, ni na Informerovom štandu neće da bidne vašar u Rumi

Imate isuviše Koraksovih karikatura, a Koraksove karikature imaju isuviše političkih konotacija...

11

Piše: Dragoljub Petrović

19. oktobar 2017. 17:00

Mi smo mlada firma, samo nam još fali da na vrat navučemo finansijsku inspekciju - rekao nam je pre neki dan taj čovek, direktor mlade firme, kada nam je otkazao saradnju za predstojeći Sajam medija (Media Market) na Beogradskom sajmu.

Prošlog Sajma medija sigurno se sećate: bilo je to ono kada je vlasnik Informera od tog medijskog skupa uspešno napravio ambijent stočnog vašara u Rumi, sa sve frizerkama, manikirkama i pedikirkama, nezaobilaznim delom svakog ozbiljnog medija, koje su usrećivale najsrećnije čitaoce koji imaju kosu, nokte, ruke i noge.

Na ostalim štandovima medija čiji čitaoci možda nemaju kosu, nokte, ruke i noge, ali imaju onaj najznačajniji ljudski organ, prisutni su se dovikivali, nadvikivali i podvriskivali, ne bi li uspeli da predstave svoje medije uz pozadinske vokale, na primer, Ljupke Stević, gurajući se kroz horde tinejdžerki koje su se nameračile da naprave selfi sa gospođom Ražnatović.

Onda smo se mi iz Danasa nameračili da na ovogodišnjem sajmu na našem štandu napravimo mnogo veći rusvaj od Informera, samo što naši gosti neće morati da urliču kako bi dobili pažnju. Svi su prihvatili da dođu - od Koraksa, Kesića do Vidojkovića - i falio nam je samo jedan veliki ekran na štandu preko koga bismo emitovali raznorazne stvari iz našeg lista i emisija naših gostiju.

Vesna iz marketinga pronašla je mladu firmu koja bi nam za tih pet dana sajma ustupila ekran, a mi njima reklamu. Ali vremenom primetimo da što smo im više slali materijale koje ćemo emitovati, ovi iz mlade firme bili su sve manje oduševljeni.

- Hm, ima tu mnogo političkih sadržaja... - rekao je direktor mlade firme, dodavši naravno, kako su oni mlada firma i strahuju za budućnost mlade firme ako neko primeti da je mlada firma preko svog ličnog ekrana na Danasovom štandu emitovala karikature Koraksa u natprirodnoj veličini.

Vesna im je onda rekla da smo mi pre svega politički dnevnik, pa je takav i naš program na štandu, nemamo u ponudi Ljupku Stević, Amadeus bend i Acu Lukasa, ali imamo Koraksa, koji je, što bi se reklo narodnim jezikom - karikaturista - dakle, karikira političare. Ništa lično.

Onda je direktor mlade firme pomenuo mogućnost da im zbog karikatura Koraksa, recimo, bane neka finansijska inspekcija. U razvijenim demokratijama zbog karikatura može da vam bane neki ludak opasan eksplozivom, ali su valjda daleko vremena u kojima zbog karikatura može da vam bane finansijski inspektor opasan Koraksovim crtežima.

Dakle, na našem štandu neće bidne velikog ekrana da u mladu firmu ne bi banula finansijska, ali, ako vam je za utehu, ni na Informerovom štandu neće da bidne vašar u Rumi. Organizatori Sajma medija svima su poslali pravilnik po kome će svaki neželjen ili štetan zvuk, zvani buka, biti sankcionisan isključivanjem struje na štandu.

Samo, kakve smo sreće i kakva nam je država, bojim se da struju ne isključe nama kad Kesić eventualno počne da peva. A naročito kad Koraks počne da crta.

povezane vesti

Duplo više od Vučića

43

Piše: Dragoljub Petrović

Tupavi, lukrativni i prazilukrativni

37

Piše: Dragoljub Petrović

Rešetanje Vučića

61

Piše: Dragoljub Petrović

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

bićete atrakcija

19. oktobar 2017.

Napravite veliki balon, naduvajte ga Vučićevim petogodišnjim obećanjima, zapandrčite na njemu ogromne postere sa Koraksovim karikaturama i pustite da leti ispod kupole sajma. Ima da leti ko blesav, što zbog obećanja, što zbog radovanja, jakako. Kesić može kanapčetom da reguliše visinu a Vi gospodine Petroviću smer kretanja velikim mobilnim ventilatorom. A kad budete u blizini Informerovog štanda samo frknite kofu informerskog sadržaja na ventilator i sve će biti u redu.

Oljačkani penzioner

19. oktobar 2017.

Ovi su toliko zaplašili narod da se to graniči sa ludilom naravno njihovim.Ej ljudi ne sme čovek da se reklamira u Danasu jer sledi osveta vlastodržaca.U Srbiji vlada diktatura koja se zove po svom osnivaču Vučiću ime joj je Vučićizam.

Volim Danas

19. oktobar 2017.

Depresito :-)

Анастасија Марковић

20. oktobar 2017.

Имају утицај ко пуж на букву.

vlada

20. oktobar 2017.

Bravo Dražo care!

s kim si takav si

20. oktobar 2017.

" - karikaturista - dakle, karikira političare. Ništa lično...." Nece da bidne! Ruganje na licnoj osnovi nije karikatura. Pogotovo kad je prostacko bez ikakve duhovitosti sto je kod Coraha najcesci slucaj. Da je on to zasta se predstavlja sigurno bi uspeo u Kanadi. A i Danas-u ne bi rasterivao potencijalne kupce daleko vise nego sto ih privlaci.... Sama cinjenica da nije vest kriminal vec je vest dolazak finansijske inspekcije ispekcije govori i sa kakvim se poslovima bave obe ugovorne strane...

Mirsad NP

20. oktobar 2017.

Ihhh... pa nista cudno za mladu firmu. U Novom Pazaru ako se oglasite na Sandzak televiziji mozete odmah da ocekujete inspekciju koju salje gestapo Rasima Ljajica,Kasim Zoranic....

Jovan

20. oktobar 2017.

Mene licno zanima da li cete gospodine Petrovicu dovesti i vaseg stalnog saradnika Zeljka Mitrovica da cita uzivo citate iz svojih otvorenih pisama koje mu redovno objavljujete u Danasu ?

Marko

25. oktobar 2017.

Smesno i jednako zalosno za ovaj nas prost narod..

deki

06. novembar 2017.

E moj "s kim si, takav si". Ti si naprednjak. Naprednjaci su bahata, polupismena, lažljiva, kriminalna banda (bagra). Ništa lično. Ali, s kim si, takav si.

u zamci uhvacena zdrava pamet

17. novembar 2017.

uf doslo je dotle da i da hoces nemo''''s pogled skrenut s predsjednika av av ... gde god pogledas ono av av . e bar da je nesto za videt, neg'''' ona grdna neskladnost lica, one recenice uvrcu zdravu pamet covjeciju, onaj glas krci u usima te sve to skupa tera da skrenes pogled na neki drugi oblik koji neuznemirava ... al avaj! on bre posvuda, ko kakva utvara se pojavljuje pred tobom i prati ko senka, nemas dje se skriti. a i sta ces ako je pustis da i ne gledas ima da se naguta moci pa da preraste u takvu neman pred kojom ce se i sam djavo prestrasiti! u zamci...