Fusnote

Aleksej Kišjuhas

Sociolog iz Novog Sada. Docent na Filozofskom fakultetu u spomenutom gradu. Redovni kolumnista Danasa od 2006. godine.

Moramo li spaliti momke?

Čuveni esej Simon de Bovoar Moramo li spaliti de Sada? objavljen je 1951. Za slabije upućene, radi se o argumentovanoj odbrani i zaštiti Donatjena Alfonsa Fransoa de Sada (1740-1814), zloglasnog francuskog aristokrate, književnika i filozofa prosvetiteljstva poznatijeg kao Markiz de Sad.

Srbija na Zapadu!

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović nedavno je i odvažno i jeretički predložio jedan stub spoljne politike naše Republike - a to je Zapad.

Nasilje i društvo

Kako je moguće da jedno ljudsko biće onoliko jezivo, zverski, uznemirujuće i hladnokrvno nanosi onakve povrede drugom ljudskom biću?

Čemu se smejemo?

Čemu se toliko smejemo povodom indirektnog „Vašingtonskog sporazuma“ između Srbije i Kosova, uz direktno posredovanje Sjedinjenih Država, pa i Donalda Trampa lično?

Čemu se radujemo?

Čemu se radujemo oko relativnog poraza partije Mila Đukanovića na izborima u Crnoj Gori? Šta tačno slavimo? Zbog čega likujemo? Zašto se ložimo? Šta i kome demonstriramo?

Geopolitika vakcine

Da li biste primili vakcinu protiv kovida-19? Da li biste primili američku vakcinu protiv kovida 19? Da li biste primili rusku vakcinu protiv kovida 19?
PrvaPoslednja