Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Bulevar žrtava Dragana Bjelogrlića 1
23.11.2023. 07:00

Bulevar žrtava Dragana Bjelogrlića

Spisak nevinih žrtava Dragana Bjelogrlića širi se kako se širi i broj potpisnika ProGlasa, a to je nekakva inicijativa ljudi koji se masovno potpisuju na taj antirežimski proglas u strahu da će ih prebiti popularni Bjela ukoliko kojim slučajem odbiju da se potpišu. Pakao!
Bauk Fahrija Musliua kruži oko naprednjaka 2
16.11.2023. 07:00

Bauk Fahrija Musliua kruži oko naprednjaka

Došla su tako neka vremena da kada bismo u Danasu objavili recept za musli sa čokoladom, lešnikom i borovnicama ili, recimo, recept za musli sa prelivom od jagoda i pistaćima, pola Glavnog odbora Srpske napredne stranke istovremeno bi objavilo tvitove slične poetike: “Sram vas bilo, Đilasovi i Šolakovi plaćenici, necivilizovani sadisti, opet vređate majku i porodicu predsednika Vučića.”
Mame su zakon a tate su Anđelko 3
09.11.2023. 07:15

Mame su zakon a tate su Anđelko

Napadaju me da imam ružne usne, ja nisam ništa radio na svojim usnama, za to je kriva moja majka koja me takvog rodila – prvo je predsednik Vučić na TV Prva optužio svoju majku da je kriva što on ima, navodno, ružne usne, mada, odmah da se razumemo – usne se mogu naslediti i od oca, ma kakve usne bile, ali je Vučić ipak izabrao da u svoje tradicionalno televizijsko kukumavčenje za zaluđivanje biračkog tela i sličnih vrsta glasačke teladi ubaci majku, ni krivu ni dužnu.
Smežurano Vučićevo čudo vojvoda Šešelj 4
02.11.2023. 07:00

Smežurano Vučićevo čudo vojvoda Šešelj

Davljenik se i za slamku hvata, ali predsednik Vučić nije baš toliko lud da uđe u koaliciju sa slamkom sa kojom bi se sigurno udavio posle hvatanja, nego je izabrao novog obećavajućeg koalicionog partnera – dr Vojislava Šešelja – za koga bi se uhvatio svaki potencijalni davljenik, jer doktor Vojislav tradicionalno izgleda ko čamac za spasavanje na naduvavanje za 12 osoba.
Svi Srbi na vekovnom ognjištu Milana Radoičića 7
12.10.2023. 07:00

Svi Srbi na vekovnom ognjištu Milana Radoičića

Pošto je pre neki dan u kvizu Slagalica postavljeno pitanje "Šta je po zanimanju čuveni šegrt iz Svetlića koji u jutjub klipu naručuje od Milkice kafu za njega i majstora Ljubu?", na koji niko od takmičara nije znao odgovor, pretpostavlja se da će pitanja u Slagalici biti sve teža i teža po srpski narod.
Analiza narodne pesme o Milanu Radoičiću 8
05.10.2023. 07:00

Analiza narodne pesme o Milanu Radoičiću

Ima ona lepa izvorna narodna pesma "Moj Milane", koju su izvodili razni pevači & izvođači, ponajviše čuvena Vasilija Radojčić, i za tu pesmu se tek pre neki dan ispostavilo da je najverovatnije posvećena jednom konkretnom Milanu, našem Milanu, koji nema nikakve veze sa Vasilijom Radojčić.
Vučićev mali trosoban stan i mali sentimentalni sat 9
21.09.2023. 07:00

Vučićev mali trosoban stan i mali sentimentalni sat

Više puta sam ispričao jedan istinit događaj iz žitija Aleksandra Vučića, ali u ovoj priči o sveopštoj skromnosti najskromnijeg među nama, valja tu priču ponoviti: napišem u jednoj kolumni pre više od 15 godina opštepoznatu činjenicu da su Vučić i Toma Nikolić dobili od države 1999. godine dva mala četvorosobna stana u vreme kada su se Srbi sa Kosova iseljavali iz svojih kuća, a oni se useljavali u elitni YU biznis centar, u ta dva mala četvorosobna stana.
Poslednji tango u Pariz(er)u 10
14.09.2023. 07:00

Poslednji tango u Pariz(er)u

Glavni problem oficijelnog modela naprednjačke podaničko-uvlakačke svesti jeste u tome što se do sada niko od saradnika nije dosetio da predsedniku Vučiću onako izistinski iskreno i prijateljski kaže: "Ma jedi, bre, g....!", tako da je njegov odnos prema saradnicima dogurao dotle da im on - sem šta će da misle, šta će da pričaju, gde će da letuju i šta će da rade - određuje i šta će da jedu.
Kratka istorija Vučića i kretena 11
31.08.2023. 07:00

Kratka istorija Vučića i kretena

Kada u Guglov pretraživač ukucate "Vučić kreten", iskoči vam zanimljiva kratka istorija o odnosu Vučića sa okolnim kretenima i o odnosu Vučića sa svojim alter egom - Vučićem kretenom - o kome je i on sam često pričao.
Nedelja borbe protiv dojenja 12
24.08.2023. 07:00

Nedelja borbe protiv dojenja

Kada je ugledni danski list Jyyllandsposten pre 18 godina objavio dvanaest karikatura Muhameda, što je razbesnelo deo muslimanske javnosti, desno-liberalni šef vlade Anders Fogh Rasmusen rekao je da je objavljivanje karikatura deo slobode štampe i vlada zato ne želi da se meša. Kratko i jednostavno.
Mučenje opozicije gospođom Karleušom 13
17.08.2023. 07:00

Mučenje opozicije gospođom Karleušom

Otkad je Jelena Karleuša uspešno ušla u vode visoke politike, mada bi se pre moglo reći da je uspešno ušla u vođe visoke politike, sve joj je krenulo: snimila je posle 11 godina svoj 11. album na jedanaestu godišnjicu vlasti Vučića, i taj album će CIA garantovano koristiti za mučenje zatvorenika osumnjičenih za učešće u 11. septembru, jer nikome nije jasno čemu može služiti 11. album Jelene Karleuše, snimljen posle 11 godina, na jedanaestogodišnjicu vlasti Vučića, sem da sve bude u znaku broja 11.
Anino "izvonjonjo" u Bačkoj Palanci 14
10.08.2023. 07:00

Anino „izvonjonjo“ u Bačkoj Palanci

Ana Brnabić ima tu malu manu da često ne zna da l' je pošla il je došla, još jedna mala mana joj je što često ne zna ni gde je pošla ni gde je došla, a to su onomad prvi primetili građani Jakova, za koje je Ana najpre mislila da je Surčin, ali kada su je sami građani ispravili, pozdravila je građane Jarkova.
Druže Vulin, na kojim si drogama? 15
13.07.2023. 07:00

Druže Vulin, na kojim si drogama?

Svaki profesor novinarstva reći će vam da nije vest da je pas ujeo čoveka već da je čovek ujeo psa, a nije vest ni da je pas lajao na Vulina, nego da je Vulin lajao na psa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. novembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.