Žvaka u pepeljari

Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Kad naprednjaci zakucaju na vrata

To što se prekjuče desilo oficiru Vojske Srbije - da mu naprednjaci zakucaju na vrata - dešavalo se i mnogo puta ranije svakakvom poštenom svetu koji ne otvara ni poštaru, ako baš ne mora.

Op, cvrc, gevezen zajn

Šapić i Đilas su rekorderi po negativnom pominjanju na naslovnicama dnevne štampe u poslednjih mesec dana, pokazuje istraživanje Transparentnosti.

Patka među termitima

Koraks je dobri duh ovog grada, a patkica je njegov čuvar, simbol otpora. Kada imate gradonačelnika koji se u radno vreme bavi zaklanjanjem pataka tramvajima, zatim pomorskim bitkama za patke, a patka postane persona non grata na Karnevalu brodova, na potpisivanju ugovora za Beograd na vodi, takoreći svuda, onda jedva čekate da taj ludi Patkovgrad nacrta Koraks.

Kule i kulovi

Kada je Nikola Hajdin, čuveni mostograditelj i bivši predsednik SANU, svojevremeno hvalio Most na Adi, odnekud se javila tada opoziciona Srpska napredna stranka sa saopštenjem gde su optužili Hajdina za korupciju postavljajući mu pitanje:

Beogradski glas

Pričam na dodeli Ninove nagrade sa Boškom Obradovićem i pitam ga u šali: "Šta radi Ludi Radule?", misleći na nekog našeg zajedničkog poznanika.

Rodženi Beogradžanin

Funkcija mi se nije dopala, jer je trebalo da odgovaram za ono što drugi odlučuju - izjavio je svojevremeno Milan St. Protić kada se kao prvi postpetooktobarski gradonačelnik Beograda u rekordnom roku povukao sa te funkcije i nestao negde u bespućima Amerike.

Ma ajte, molim vas

Na Slaviji preko puta fontane presretne me prekjuče Neka Žena, uobičajeno pita: "Kad počinje Kesić?", jer me sve više ljudi presreće sa tim pitanjem, iako, verujte, nisam deo redakcije "24 minuta", već imam status dopisnog člana, volontera.

AC/DC ili AC/DS

Za razliku od nekih partija koje nikada ne izgledaju dobro, Demokratska stranka je uvek bolje izgledala kada je bila u opoziciji, nego kad je bila na vlasti.

Obradović i Radulović

To što je koalicija DJB i Dveri u najmanju ruku medijski zabavna, pa je koleginica Minja Miletić želela da u ponedeljak na onaj beli kanabe studija N1 posadi Boška Obradovića i Sašu Radulovića jednog pored drugog...

Beograd na vodi u Strmovu, Prkosavi i Arapovcu

Svako domaćinstvo naselja Arapovac i Mirosaljci će do kraja 2019. godine imati gradsku vodu, a sa istog cevovoda vodu će sledeće godine dobiti i žitelji Strmova i Prkosave, najavljeno je juče u razgovoru kandidata za gradskog odbornika sa liste ''Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd'' Gorana Vesića i stanovnika naselja Arapovac, Mirosaljci i Stepojevac, javio je Studio B.

Čibutkovica, Barlizovica i Dudovica

"Član Predsedništva SNS Branislav Nedimović obišao je u ponedeljak poljoprivredna gazdinstva u selima Čibutkovica, Barlizovica i Dudovica kod Lazarevca, kao i Farmu krava Popadić kod Sopota, gde je sa poljoprivrednicima razgovarao o podsticajima u poljoprivredi, zdravstvenoj zaštiti životinja i budućim ulaganjima vlasti na čelu sa SNS."
Prva Poslednja