Dragoljub Petrović

Novinarstvom se sa većim neuspesima bavi od 1994, mada ni u novinarstvo ne veruje nešto posebno. Radio u Borbi, Našoj Borbi, Glasu javnosti i Danasu. Pisao kolumne za Kurir, čime se posebno ponosi, ali i za raznorazne manje ugledne listove poput NIN, Statusa, Nedeljnika. Dobio sve nagrade čije je članove žirija lično poznavao. Koautor dve ćerke.

Anonimni manijak sa srednjim slovom J 1
22.09.2022. 07:00

Anonimni manijak sa srednjim slovom J

Na privatni broj telefona stigao mi je u petak uveče SMS sa meni nepoznatog broja, ali prepoznatljive poetike: "Slušaj Petroviću, pardon Paveliću, za ovaj tekst koji si napisao o Ani Brnabić imaš od mene na poklon jedan veliki i napredni k....c, baš onakav kakav voliš, pa se javi ovih dana kada budeš raspoložen za uručenje."
Vučićev komšiluk iz sela Dupeljeva 2
11.08.2022. 07:00

Vučićev komšiluk iz sela Dupeljeva

Potencijalni ste atentator na Vučića, jelte, i sve imate - snajper, strelu, bombu, pištolj, tomahavk, samostrel, tenk ili šta je već plan - samo vam još fali njegova tačna adresa, a bez tačne adrese nema tačnog atentata. Šta da radite?
Regulatorno telo Mitrovića i Marića 3
04.08.2022. 07:00

Regulatorno telo Mitrovića i Marića

Predstavljanje elaborata za dobijanje nacionalnih televizijskih frekvencija ličilo je na prijemni ispit za doživotnu lustraciju koju treba da sprovede REMM - Regulatorno telo Mitrovića i Marića.
Tabolid Vulin i Neka Budala 4
28.07.2022. 07:00

Tabolid Vulin i Neka Budala

Cela redakcija Danasa oduševljena je što smo posle 25 godina predanog rada i izgaranja konačno uspeli da postanemo tabloid.
Flaster na levom oku, a Vučić na desnom 5
21.07.2022. 07:00

Flaster na levom oku, a Vučić na desnom

Dugo sam išao kod istog očnog lekara kao i jedan visoki funkcioner SNS, oftalmologija ne zna za granice, oftalmologija konekting pipl, iako se nas dvojica tamo nikada nismo sreli, mada je moguće i da smo se sreli, ali se nismo videli.
Pitanja iz veronauke: Imaju li mačke dušu? 6
14.07.2022. 07:00

Pitanja iz veronauke: Imaju li mačke dušu?

Kada sam ono napisao kolumnu "Spreman za lomaču patrijarha Porfirija", neki su je i pročitali i pohvalili je, što je radosna vest za onog ko piše kolumne, ali su me neki hrišćanski upitali na društvenim mrežama: "A koji ti k.... nije jasno zašto veronauka, a ne građansko, đubre ustaško?", što je takođe radosna vest za onog ko piše kolumne.
Spreman za lomaču patrijarha Porfirija 7
30.06.2022. 07:00

Spreman za lomaču patrijarha Porfirija

Veronauka ili Građansko? - pitali su bračni par Petrović u dva navrata kada su nam deca bila pred tim biblijskim izazovom - izabrati Veronauku ili Građansko vaspitanje u školi - te za mene, unuka Dragog Milojkovića, direktora patrijaršijske upravne kancelarije u vreme patrijarha Germana, praunuka prote Radivoja, sveštenika Crkve svetog Đorđa na Čukarici, koji se posle zamonašio i upokojio Gospodu kao arhimandrit Rafailo te sahranjen u kripti manastira Vavedenje na Topčideru, i unuka prote Siniše Petrovića, paroha sela Karan kod Užica, dileme nije bilo.
Čestitka svim čitaocima koji slave 8
09.06.2022. 07:00

Čestitka svim čitaocima koji slave

Kao što nema ničega lepšeg u životu nego da poznajete sve svoje prijatelje, tako nema ničega lepšeg u novinarstvu nego da poznajete sve svoje čitaoce.
Plemenite SNS siledžije 9
02.06.2022. 07:40

Plemenite SNS siledžije

Sećam se ko da je bilo danas, a bilo je pre tačno pet godina, mada je sve isto, samo njega nema gde nema - ispred studija N1 čekali smo da počne emisija o Vučićevoj prvoj inauguraciji zakazana paralelno sa inauguracijom - kada me je pozvala Lidija Valtner, naša novinarka, i obavestila da je upravo nepoznato lice izguralo sa platoa ispred Skupštine. Hm, izguralo...
Kad se pomire izdajnik iz Srbije i Srbin iz Norveške 12
14.04.2022. 07:06

Kad se pomire izdajnik iz Srbije i Srbin iz Norveške

Jednoga dana, pre neku nedelju, na imejlu redakcije Danasa pojavilo se pismo čoveka koji pomenuo sve mame zaposlenih u Danasu, a sem mama naročito je apostrofirao takozvane majke Danasa, stub našeg pravoslavnog & demokratskog društva.
Evo šta se desi kad vam bankomat proguta taštu 13
24.03.2022. 07:30

Evo šta se desi kad vam bankomat proguta taštu

ČITALI STE U PRETHODNOJ EPIZODI KOLUMNE: Bankomat Eurobank-Direktne banke progutao je autorovu karticu marke MasterCard debit Poštanske štedionice, autor strpljivo čekao tri nedelje da mu je vrate, iz autorove matične banke poručili autoru posle tri nedelje: "Tu samo motka pomaže!"...
Evo šta se dogodi kad vam bankomat proguta karticu 14
17.03.2022. 07:31

Evo šta se dogodi kad vam bankomat proguta karticu

Bauk bankomata odavno kruži među srpskim penzionerima, zato što je srpski penzioner endemska vrsta, preživeo je sve moguće Gazda Jezde, Dafine, hiperinflacije, sankcije, ekonomske stabilizacije i fiskalne konsolidacije, pa više veruje hladnokrvnoj ovlašćenoj šalterskoj službenici nego hladnokrvnom ovlašćenom bankomatu.
Otkud Đilas u Danasu? 15
05.01.2021. 20:00

Otkud Đilas u Danasu?

Jedini moj kontakt sa zloglasnim Đilasom u kome se pominjao Basara desio se pre godinu i po dana i bio je jezivo dramatičan:

Naslovna strana

24. i 25. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.