Svetlosti pozornice

Vladimir Jokić

Penzioner - spasilac budžeta Republike Srbije. Knjige: "Svetske priče", "Milenijumski dnevnik pobednika", "Svetlosti političke pozornice", "Decenija: godine koje smo pojeli skakavci", "Mestimične pesme". Radio-igre: "Setne, setne gljivice", "Potvrda o životu", "Stara dobra vremena", "Aleksandrovački kvartet" i dr. Živi od penzije i radi u Beogradu.

Čarobnjak iz Oza

Zahvaljujući pomoći tri nesporna autoriteta - medijskog Olivere Zekić, političkog Marijana Rističevića, i akademskog Siniše Malog - uspeli smo da upriličimo razgovor sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem.

Izbiračica

JEVDOKIJA Gorka je sudba moja, čemerna… Nisu mi dali da biram, od svih „Vrtloga strasti“, „Dolina suza“, „Pobeda ljubavi“, „Neukrotivih srca“ – uvališe me u ovaj blam gde ovi đilkoši hoće, bre, da pričvrlje, da u’apse, da te udaju za nekakvog njihovog klipetu, Stefana Prvovenčanog. Za Stevu, jebote! Pa zar u „Nemanjićima“ da završim kukavna? […]

Dugo putovanje u noć

Na Sretenje, u znak sećanja na rodnu jarugu Srbije i Dan njene državnosti, na Centralnom otadžbinskom vekovnom ognjištu održano je svenarodno poselo sa svečanim molebanom i igrankom.
Prva Poslednja