Prodor u XXI vek

Nikola Samardžić

Istoričar, profesor Odeljenja Filozofskog fakulteta u Beogradu. Objavio je knjige: Francuska i Turska, Karlo V, Istorija Španije, Identitet Španije, Drugi XX vek, Kulturna istorija Beograda, XVIII vek (s Mirjanom Roter-Blagojević). Kourednik je zbornika The Peace of Passarowitz, 1718, Purdue University Press, 2011. Glavni je urednik časopisa LimesPlus i Acta Historiae Medicinae.

Destruktivni gen

Advokat Srđa Popović, 2010: "Čini mi se da tonemo, i o tome smo već pričali, o tom stanju anomije kada svet ne može da razume šta se događa, ništa se u stvari i ne događa, sve liči na truljenje. Ako bih tražio izvor te anomije, to je Demokratska stranka.

Danas vs. Politika

"Smajlovićka od Politike fakat beše napravila otužnu Rotopalanku, ali smo je ubrzo - čim je faktotum koji je došao na njeno mesto od Politike napravio štampano izdanje Farme - počeli praviti od blata".

Lijepa naša

Ako beogradski izbori zaista prevazilaze komunalni smisao (to potvrđuje većina bitnih aktera), Dragan Đilas i njegova građanska svita bi mogli da se izjasne o politici koalicionog partnera Vuka Jeremića.

B.U.Š.

Pre tačno četvrt veka zahuhtala se hiperinflacija koja je uništavala ekonomsku supstancu kako se, uporedo, moralno srozavala srpska nacionalna politika.

Ne davite Bgd!

Gostovanje Ksenije Radovanović i Dobrice Veselinovića iz Ne davimo Beograd na N1 bilo je lepa promena sama po sebi, nova lica neopterećena mržnjom, zavišću, pesimizmom, bez zakeranja i pretnji.

Vojna pošta Bgd

Kasarne su bile smeštene u svim gradskim jezgrima nekadašnje Jugoslavije kako bi se iz njih čuvali narod i poredak.

TV Bastilja

RTS je u kontinuitetu uporište izolacionizma i primitivizma, farma najodvratnijih političkih ideja i najbizarnijih ličnosti, laboratorija nove kvazijezičke i kvazigramatičke akcentuacije, gramatičke i političke.

Mala EU na ZB

U zvaničnoj poseti Austriji, prihvativši i poziv hrvatske predsednice, Vučić je pozvao na ugovorni kompromis Beograda i Prištine, i stvaranje jedinstvene zapadnobalkanske carinske i investicione zone po EU modelu.
Prva Poslednja