Site name

Resetovanje

Safeta Biševac

Kada bi Danas svojim „prvoborcima“ delio spomenice, bila bi verovatno prvi nosilac, jer je od prvog dana i prvog broja u našoj dnevnoj novini. Pre Danasa, radila u Našoj Borbi. Bila je urednica unutrašnje rubrike, izveštavala iz Skupštine Srbije, Haškog tribunala, studentskih i političkih protesta, bavila se ljudskim pravima, humanitarnim i izbegličkim temama. Trenutno je kourednica dodatka Sandžak Danas.

"Poljska u mome srcu"

Fantastični Branimir Džoni Štulić je još 1981. godine pevao: "Gdanjsk osamdesete kad je jesen rekla ne; Gdanjsk osamdesete držali smo palčeve; Rudari, studenti, brodogradilište, svi mi... Poljska u mome srcu, u mome srcu mazurka; Poljska nije nikad, nije nikad dala kvislinga..."

15.11.2017

Dva Petra

Rokenrol je doživeo slušajući šezdesetih "Bitlse" uživo, pio je piće na londonskom aerodromu sa Avom Gardner, sa Peleom je pričao o "Crvenoj zvezdi", u dvorištu njegove kuće na Topčideru svirao je "Ajron Mejden", Vanesa Redgrejv mu je u vreme sankcija devedesetih donela kanister benzina...

8.11.2017

Izbori, opet

Ako je i bilo malo nade da ćemo bar jednu godinu preživeti bez izbora, ona polako, ali sigurno nestaje. Onaj koji odlučuje o svemu, na televiziji koju izgleda najviše voli, preksinoć je bio više nego jasan.

1.11.2017