Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Život na Veneri

Američki i velški astronomi nedavno su obelodanili spektakularno otkriće, koje ukazuje na to da na planeti Veneri postoji vanzemaljski život.

Jedan od 11,7 odsto

Prema jednoj anketi 32,2 odsto zaposlenih u IT firmama, marketinškim agencijama i malim i srednjim preduzećima želi da nastavi rad od kuće i nakon završetka pandemije korona virusa. Tek svaki deveti zaposleni, 11,7 odsto, ne želi da radi van kancelarije.

Komandante Džo

Da je živ, Džo Stramer, frontmen legendarne britanske pank-rok grupe The Clash, prošlog petka bi proslavio svoj 68. rođendan.

Grad duhova

"Ghost Town", u prevodu "Grad duhova" je pesma britanskog ska benda The Specials. Tema pesme je atmosfera u gradu iz koga dolaze, o Koventriju, posle njegove deindustrijalizacije, gubitka posla za brojne radnike, iseljavanja stanovništva i sveopšteg otuđenja izazvanog time.

Otuđenje Beograđanke

Čelnici Beograda doneli su odluku o prodaji palate "Beograđanka" putem javnog nadmetanja. Početna cena za kupovinu te nepokretnosti je 20,6 miliona evra.

Policijska brutalnost

Tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije koje se odvijaju ovih dana u Beogradu kao odgovor na najavu, u međuvremenu povučenu, predsednika Aleksandra Vučića da će zbog drugog pika prvog talasa korona virusa u glavnom gradu Srbije biti uveden policijski čas zabeleženi su brojni primeri policijske brutalnosti.

Sračunati štab

Komentarišući povećanje broja novozaraženih korona virusom u Srbiji, odnosno drugi pik prvog talasa kako ga struka zove, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je naglasio da građani povodom toga  "ne traže odgovornost drugih i da počnu od sebe".

Manekeni

U petak oko 23 sata nestalo je vode u ulazu zgrade u kojoj živim. Zbog kvara na instalacijama voda sa viših spratova umesto u kanalizaciju izbijala je iz sudopere stanarke na prvom spratu.

Ko podiže zemlju?

Gostujući u "Novom jutru" na televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre neki dan rekao da "mora da brine o radničkim pravima i zalaže se za povećanje minimalca" ali da "mora da pruži i najbolje uslove onima koji podižu zemlju" a po njemu to su privatni poslodavci.

Loš i dobar policajac

Demonstracije protiv mučkog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda od strane policije u Mineapolisu ne samo da se ne smiruju u Sjedinjenim Američkim Državama već su se proširile i na druge zemlje sveta.

Bezdušna profesija

Činjenica da su pojedini izvršitelji sa računa dužnika plenili i sumu od 100 evra, namenjenu finansijskoj podršci građanima zbog ekonomske krize koja će nastati usled negativnih efekata epidemije korona virusa, po ko zna koji put je potvrdila da su privatni izvršitelji bezdušna profesija.

Koncert na distanci

Novozelandska soul pevačica Holi Smit će u petak, u organizaciji promoterske kuće "Live nation", održati prvi koncert pred publikom u toj zemlji od pojave korona virusa.
PrvaPoslednja