Ćoškarenje

Gojko Vlaović

Novinar ekonomske rubrike Danasa, gde radi od 2002. godine. Rođen je 27. jula 1973. u Mostaru. Završio je Osnovnu školu "Vlada Aksentijević" i Četvrtu gimnaziju u Beogradu, kao i Novinarsku školu Udruženja novinara Srbije.

Sidovdan

Pre svega, izvinjavam se svima koji čitaju kolumnu “Ćoškarenje“ što to nisu mogli prošlog utorka.

Škola na prodaju

Vest da je zgrada Železničko-tehničke škole stavljena na licitaciju, te da epilog može biti to da će učenici i nastavnici ostati bez prostora za nesmetano obavljanje nastave, potpuno je šokirala javnost.

Kolaboracionista

U Višem sudu u Beogradu juče je nastavljen proces po zahtevu za rehabilitaciju Milana Nedića, predsednika marionetske kolaboracionističke vlade u Srbiji tokom naci-fašističke okupacije u Drugom svetskom ratu.

Spomen ploča

Pre izvesnog vremena primetio sam da je oštećena spomen ploča posvećena osnivanju Socijalističke radničke partije Jugoslavije (komunista) na Trgu Slavija.

Ti to stvarno pratiš?

Celokupnu beogradsku javnost juče je zaikupirao žreb za šesnaestinu finala LIge Evrope u fudbalu, zbog toga što su njegovi protagonosti bili Crvena zvezda i Partizan.

Ljudskost na delu

Krajem prošle sedmice brat mi je rekao da su ga odžeparili u gradskom prevozu. "Srećom, u torbici koju su otvorili nije bio novac i lična karta ali sam ostao bez vozačke i saobraćajne dozvole", obavestio me je.

Grad bez predrasuda

Tokom vožnje gradskim prevozom čuo sam razgovor dve žene srednjih godina. Jedna se glasno žalila drugoj da je "Beograd pun ljudi iz unutrašnjosti i da je upravo to razlog što je grad veoma prljav".

Pravda za Kud idijote

Nedavno sam uočio plakat na kome je reklamiran muzički program Kluba studenata tehnike. PIsalo je "Veče grupa Goblini i Hladno pivo".

Jatagan mala

Jedna od najpopularnijih televizijskih igranih serija u Srbiji u ovom trenutku je "Senke nad Balkanom" čiji je producent i režiser Dragan Bjelogrlić.

Zahtevni prosjaci

U autobus kojim sam se juče vozio ušao je prosjak. Sa cigaretom u ustima išao je od od jednog do drugog putnika i prilično navalentno prosjačio.

Jedan je Tavamba

Prošlog četvrtka beogradski fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan igrali su utakmice trećeg kola Lige Evrope u svojim grupama. To je bila centralna tema svih čaršijskih priča tog i narednih nekoliko dana.
Prva Poslednja