Site name

Bad trip sa Pinka

* Svejedno, spreman sam da odgovorim Pinkovom Kolegijumu. Doduše istim odgovorom kojim je onaj Veljin dilber vaktile odgovorio znatiželjnim novinarima

Da bi video i čuo ono što se može - i što će se po svemu sudeći, uskoro MORATI videti i čuti na vestima TV Pink - čovek se do pre nekoliko godina morao dobro nagutati LSD-ja i pustiti ploču (ne CD) benda Emerson, Lake & Palmer, a danas je dovoljno da uključi televizor i da se prepusti čarima Pinkovog psihodeličnog informisanja.

8

Piše: Svetislav Basara

30. novembar 2017. 16:00

Bad trip sa Pinka

Osim sličnosti, između Pinkovih vesti i bad tripova - iliti srpski "bedaka" - ima i stanovitih razlika. Valjanje (a možda i upotreba) LSD-ja i ostalih "psihoaktivnih supstanci" nekada beše (a verovatno je i sada) krivično delo, dočim su Pinkove vesti delo bogougodno, dušekorisno i državotvorno, ali to, kako rekoh, nije jedina razlika. Dejstvo LSD-ja bilo je privremeno - "konzument" bi se posle izvesnog vremena vraćao poznaniju stare dobre realnosti - dejstvo, međutim, Pinkovih TV bedaka je permanentno, mada ne i večno, jer se dileri, korisnici i konzumenti Pinkove psihodelije - po zakonima same psihodelije - neće probuditi u realnosti, nego na dnu mračne septičke jame, a možda i na nekom gorem mestu. No, o tom potom, kada za to kucne čas. Sada prelazimo na stvar.

Zove me prekjuče telefonom stara prijateljica, urednica i novinarka Politike iz vremena kada je Politika bila Politika, a ne štampano izdanje Pinka i kaže mi da joj je neka njena prijateljica telefonirala i rekla da je na Pinkovim vestima čula da sam ja "podržao premlaćivanje Pinkovih novinarki". Primetio sam izvesnu zabrinutost u glasu moje prijateljice - pamti ona "vunena vremena", plaši se da se nešto ne "proizvede" - pa sam je umirio rekavši da je njena prijateljica sigurno nešto previdela i prečula jer ja o premlaćivanju novinarki - budući da nisam novindžija crne hronike - ništa nisam pisao, a kamoli ga "podržavao".

Kad - šta? Istog predvečerja se ispostavi da sam, zajedno sa ostalim Danasovim kolumnistima, ipak pomenut u Pinkovim vestima i da me je Kolegijum Pinka pozvao da se zajedno sa kolegama po tastaturi izjasnim - pazi sad - da li sam "saglasan sa uređivačkom politikom Danasa koja opravdava umlaćivanje golorukih novinarki na njihovom vekovnom ognjištu", i pročaja, naravno. Prozivka je - pretpostavljam da to znate - usledila nakon što je Danas objavio stručno mišljenje sudskog veštaka - urađeno, nota bene, ne za Danas, nego za srpsko tužibabstvo - saglasno kome novinarke Pinka (Bogu hvala, kažem) nisu povređene onoliko teško koliko je Pinkovoj propagandi bilo potrebno.

Učinilo mi se u jednom trenutku da je zahtev Pinkovog Kolegijuma nekako nekompletan, da mu nedostaju pozivi na izjašnjavanje tipa "da li Danasovi kolumnisti više vole oca i majku ili Dragog Vođu i "da li su prestali da tuku svoje majke". Svejedno, spreman sam da odgovorim Pinkovom Kolegijumu. Doduše istim odgovorom kojim je onaj Veljin dilber vaktile odgovorio znatiželjnim novinarima. Dragi Kolegijume, da li sam saglasan sa umlaćivanjem novinarki, saznaćeš tek kad Kosovo ponovo bude srpsko.

povezane vesti

Parapolitičko ubistvo

28

Piše: Svetislav Basara

Luda i bela kuća

17

Piše: Svetislav Basara

Montaža Nemanjića

15

Piše: Svetislav Basara

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sotir Karabiberović

30. novembar 2017.

Nije u redu što je samo Željku dozvoljeno da koristi psihoaktivne supstance. Ako vlast želi, da i građani, vide i osete, ekonomskog tigra u regionu ili Kosovo u "našem" posedu što velju Velja, neka onda i nama daju psihoružičaste naočare da i mi malo dirigujemo arije kao režimske parije.

Milisav

30. novembar 2017.

Da li se Pinkov kolegijum interesovao i za Danas-ove i ine novinare koji nastradaše od neovlašćenog obezbeđenja na repiriznoj predsedničkoj inagurativnoj svečnosti? Nije? Pa što, majka mu stara, kad nam se predsednik zakleo na jevanđelju da će braniti samo istinu i objektivnost!? Otkud ta manihejska podela na naše i njihove? Šta generiše te podele? Srećno društvo i prosperitetna država. Aha.....

Đokica

30. novembar 2017.

Da li je afera Jajinci isto što i neosnovani napad na goloruke novinarke? Liči na istu kuhinju, samo su začini dozirano miksovani.

Kikić

30. novembar 2017.

Stvarno, Base ,to uopšte nije loša ideja: da se ćuveno politikino zaglavlje štampa u roze, tj. pink boji.

Milić

30. novembar 2017.

Šta to znači teško premlaćivanje žena, pa bile to i novinarke? Kako to zvuči u ušima Francuza koji su izmislili izreku da se žena ne sme ni cvećem udariti?

Cale

30. novembar 2017.

Ma, opšte je poznato da "zveri" iz Dveri premlaćuju nežno. To se lepo videloi na TV-u kada je Boško Obradović nežno i lagano zviznuo Ušketa Martionovića kompjutertskim mišem.

kića

30. novembar 2017.

Ja lično ne verujem da je i jedan od Danasovih kolumnista podržao nežno premlaćivanje Pinkovih novinarki. Eventualno se glodur Draža našalio svojim specifičnim humorom ili je kolumnista u penziji, Jokić, taj događaj predstavio u svetlu svoje kolumnističke pozornice.

dipl. agronom

01. decembar 2017.

Kako mi oslovljavanje kolega,zvuci kao iz pandursko-SUP ovskog vokabulara...Kolegijum mu dodje kao hram,onih koji unisono razmisljaju i cekaju da prodje...!!!