Site name

I tome slično

Cvijetin Milivojević

Trostruki dobitnik nagrade „Borivoje Mirković“, prvi dobitnik novinarske nagrade „Stanislav Staša Marinković“ (1993), prvi dobitnik nagrade UNS "Bogdan Tirnanić" za najbolju kolumnu ili komentar u Srbiji (2011). Direktor agencije za odnose sa javnošću „Pragma“. Autor nekoliko knjiga.

Suveren bez suvereniteta

Aferim. Kad je, tradicionalno principijelno nepristrasna izvestilica Evropskog parlamenta za Kosovo, frau Ulrike Lunaček pozdravila kao "pozitivan signal što je Srpska lista ušla u vladu premijera Haradinaja, jer je realnost nešto što traži i predsednik Vučić" - to je to i šta tu ima više da se komentariše, cepidlači ili, Bože sačuvaj, dovodi u sumnju!

12.9.2017

Bogoljubov "sav Srbin"

Kad god se Vrhu prohte da od birača (računajući i onu četvrtinu svojih!) utaji nešto poput aktuelne operacije oktroisanja Ustava Srbije narodu iza leđa, kad poželi da slaže kako "samo što nismo ušli u EU" ili sakrije činjenicu da je, baš on, Vrhovnik...

5.9.2017

Vrhovnik za gradonačelnika!

"Nije rimska vojska osvojila Galiju, već Cezar; nije kartaginska armija kod kapije Rima naterala republiku da drhti, već Hanibal; nije makedonska vojska bila na Indu, već Aleksandar; nije pruska vojska sedam godina branila Prusku od tri najjače evropske države, već Fridrih Veliki", pisao je Napoleon o ratnim genijima i genijima među državnicima, ali, iz skromnosti, sebe nije umetnuo u taj spisak.

29.8.2017